Για Επιχειρήσεις
Για Ιδιώτες
En Gr
+30 26610 35544 info@fotinatos.gr
Νέα

Ανοιχτή η εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Επικοινωνία

 Έως τέλη Ιουνίου η προθεσμία υποβολής.

Εικόναε1Άνοιξε η πλατφόρμα του Taxisnet χθες, βράδυ Τρίτης, και πλέον οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις φετινές τους δηλώσεις.

Στο σύστημα έχουν ήδη ενσωματωθεί τα στοιχεία για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, οι τόκοι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και οι αμοιβές από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.

Εμπρόθεσμα, η φορολογική δήλωση μπορεί να υποβληθεί έως το τέλος Ιουνίου αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Αυτήν τη στιγμή η πρόβλεψη για την καταβολή των φόρων έχει ως εξής:

Την 1η δόση έως τέλος Ιουλίου

Τη 2η δόση έως τέλος Σεπτεμβρίου 

Την 3η δόση έως τέλος Νοεμβρίου

Υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης η αποπληρωμή των φόρων να επεκταθεί σε 6 ή 7 μηνιαίες δόσεις για να διευκολύνει τους φορολογουμένους και να αποφύγει τη συσσώρευση ληξιπροθέσμων οφειλών. Όμως, από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για απροθυμία από την πλευρά των θεσμών για αλλαγές στο ημερολόγιο πληρωμής του φόρου εισοδήματος καθώς θεωρούν ότι δεν πρέπει να αλλάζουν συνεχώς οι ημερομηνίες πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων. Πάντως, από φέτος οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να εξοφλήσουν εφάπαξ, αφού καταργήθηκε η έκπτωση 2%.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Εικόναδ1

Όλοι οι συνεργάτες του γραφείου είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και για να συζητήσουμε την εκκαθάριση φόρου σας με ακρίβεια.